گفت‌وگوی ویژه

طنز

گفت‌وگو

گزارش‌ها

Ads A1

نام‌ها و یادها

شاپور جفرودی، صدای خاطرات جمعی گیلان

در تاریخ هنر گیلان، برخی صداها تنها نوایی نیستند که در حافظه‌ها می‌مانند، بلکه به بخشی از زیست‌جهان ما بدل می‌شوند. صدایی که با آن بیدار شدیم، عاشق شدیم و یا اشکی ریختیم. صداهایی که بخشی از تاریخ محلی را  با رنگ و بوی بومی‌ روایت می‌کند. یکی از این صداهای ماندگار، صدای شاپور جفرودی است؛ خواننده،…

تاریخ

میراث بلدیه رشت احیاء می‌شود

5 خرداد ماه، خبری به نقل از مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان، مبنی بر تاسیس «موزه بانک سپه» در میدان شهرداری رشت منتشر شد. طی این خبر، قرار است سالن طبقه نخست عمارت بلدیه که تا پیش از این در اختیار بانک سپه بود، پس از مرمت به‌جای کاربری یک واحد اقتصادی، به عنوان «موزه بانک» تغییرکاربری یابد.…

کتاب‌ها

طراحی آینده؛ آن‌گاه که جاده‌ای وجود ندارد

در عصر فزاینده‌ی تحولات، رهبران دیگر نمی‌توانند به انتظار بنشینند تا مسیر آینده نمایان شود؛ بلکه ضرورت دارد تا خود، نقشه‌ی راهی نو طراحی کنند. در این دنیای پیچیده و پرشتاب، آنچه مدیران کارآزموده را از دیگران جدا می‌کند، نه صرفا نقشه‌ای برای عبور، بلکه تواناییِ ساختن جاده‌ای است استوار، آن‌هم در زمانی که هیچ جاده‌ای وجود ندارد.…

گزارش تحقیقی

پیشینه‌‌ی شهرداری رودسر

شهرداری رودسر یکی از قدیمی‌ترین نهادهای اداری مدرن در این شهر می‌باشد و به علت فقدان یا کمبود ِ اطلاعات ِ مکتوب ِ برجا مانده از اواخر حکومت قاجار و اوایل حکومت پهلوی اول در رودسر، تاکنون اسناد و مدارکی از نخستین سال‌های فعالیت این نهاد و از جمله سال ِ دقیق ِ تاسیس آن بدست نیامده است و آن‌گونه که از شواهد امر پیداست، ما درباره‌ی…

یادداشت ویژه

خطری که جنگل‌های هیرکانی را تهدید می‌کند

پروژه راهسازی جاده شفت-زنجان از سال 1390 کلید خورد و حدود 90 هکتار است که 68 تا 70 کیلومتر آن در منطقه کوهستانی واقع است. 60 کیلومتر در کوهستان گیلان و حدود 8تا 10 کیلومتر آن کوه‌های طارم می‌باشد. این پروژه هدف ایجاد مسیری برای توسعه مبادلات شفت و زنجان در حوزه کشاورزی وگردشگری و نیز توسعه شهرستان…
شورکولی

مرور دیگران

پدیده آشغال‌دونی متحرک!

مجتبی لشکربلوکی- اگر ۳۰۰ سال پیش زندگی می‌کردیم آنگاه کل اطلاعاتی که در کل دوران زندگی مان کسب می‌کردیم چقدر بود؟ به مراتب کمتر از اطلاعاتی بود که امروزه ظرف مدت یک ماه از طریق یک روزنامه و یک شبکه اجتماعی بدست می‌آوردیم. بگذارید بر اساس آمار نگاه کنیم: در سال ۲۰۱۰، دو زتابایت اطلاعات در جهان تولید شده.…
ادامه مطلب ...

خودبسندگی؛راهکار ایران برای اقتدار نظامی

دیپلماسی ایرانی - بعد از حدود چهار دهه کیان ایران و ایرانی درگیر جنگ ناخواسته و تحمیلی دیگری شد، طرفه اینکه ایرانیان ظرف افزون بر دو قرن گذشته آغازگر هیچ تهاجمی نبوده و عرصه تهاجم کشورهای همسایه یا قدرت‌های بین المللی قرار گرفته اند. موضوعی که بار دیگر بر اهمیت استراتژی دفاعی خودبسنده جمهوری اسلامی ایران ظرف دهه های…
ادامه مطلب ...

یک سال گذشت؛ چه گذشتنی؟

روزنامه هم‌میهن- یک سال پیش بود که تمامی آرزوهای تندروها برای خالص‌سازی بیشتر قدرت بر باد رفت و حتی با مشارکت حداقلی مردم نیز نتوانستند این خواب خود را تعبیر کنند. حتی هنگامی که فقط بخشی از مردم به میدان آمدند، توانستند تا این خطر بزرگ را از ایران دور کنند. کافی بود شرایطی فراهم شود که مردم مثل ۱۳۹۶ می‌آمدند.…
ادامه مطلب ...

مقالات

سیمون دوبووار در کتاب درخشانش «سالخوردگی» (ترجمه‌ی قاسم صنعوی، نشر توس، چاپ اول، ۱۳۸۸) دیدگاهی رادیکال و چالش‌برانگیز نسبت به مفهوم سالخوردگی، آن‌گونه که جامعه به ارث برده دارد و در درستی آن تردید می‌کند: «پیران حٌسن‌ها و نقص‌های فردی را که به هستی‌اش ادامه می‌دهد، حفظ می‌کنند. افکار عمومی‌ می‌خواهد…
ادامه مطلب ...

پرونده تاریخ تحولات گیلان

Ads G3
Ads G2