گفت‌وگوی ویژه

طنز

گفت‌وگو

گزارش‌ها

Ads A1

نام‌ها و یادها

شاپور جفرودی، صدای خاطرات جمعی گیلان

در تاریخ هنر گیلان، برخی صداها تنها نوایی نیستند که در حافظه‌ها می‌مانند، بلکه به بخشی از زیست‌جهان ما بدل می‌شوند. صدایی که با آن بیدار شدیم، عاشق شدیم و یا اشکی ریختیم. صداهایی که بخشی از تاریخ محلی را  با رنگ و بوی بومی‌ روایت می‌کند. یکی از این صداهای ماندگار، صدای شاپور جفرودی است؛ خواننده،…

تاریخ

ردپای طایفه اُمشه در پارکینگ‌های بازار

تازه‌ترین برنامه «محله‌گردی مادران و کودکان»، این بار به بازخوانی «خاندان اکبر» اختصاص داشت و چهره‌های مطرح این خاندان که برخی از ایشان بازیگران اصلی مشروطه‌خواهان بودند. شخصیت‌هایی که بعدها نام ایشان در نامگذاری برخی از کوچه‌های رشت ماندگار شد؛ از کوچه «سردار» و «حاج وکیل» گرفته تا کوچه «سعید الملک».…

کتاب‌ها

طراحی آینده؛ آن‌گاه که جاده‌ای وجود ندارد

در عصر فزاینده‌ی تحولات، رهبران دیگر نمی‌توانند به انتظار بنشینند تا مسیر آینده نمایان شود؛ بلکه ضرورت دارد تا خود، نقشه‌ی راهی نو طراحی کنند. در این دنیای پیچیده و پرشتاب، آنچه مدیران کارآزموده را از دیگران جدا می‌کند، نه صرفا نقشه‌ای برای عبور، بلکه تواناییِ ساختن جاده‌ای است استوار، آن‌هم در زمانی که هیچ جاده‌ای وجود ندارد.…

گزارش تحقیقی

پیشینه‌‌ی شهرداری رودسر

شهرداری رودسر یکی از قدیمی‌ترین نهادهای اداری مدرن در این شهر می‌باشد و به علت فقدان یا کمبود ِ اطلاعات ِ مکتوب ِ برجا مانده از اواخر حکومت قاجار و اوایل حکومت پهلوی اول در رودسر، تاکنون اسناد و مدارکی از نخستین سال‌های فعالیت این نهاد و از جمله سال ِ دقیق ِ تاسیس آن بدست نیامده است و آن‌گونه که از شواهد امر پیداست، ما درباره‌ی…

یادداشت ویژه

این تبانی و تعارض منافع نیست؟

اعضای محترم شورا، مردم شریف رشت، رسانه‌های مردمی، و نهادهای نظارتی این کشور! در جایگاه مدعی‌العموم و به ‌عنوان پاسدار حقوق شهروندان، صدایی که این رسانه بلند می‌کند، ماه‌هاست در کوچه‌ پس‌ کوچه‌های این شهر می‌پیچد اما کسی پاسخ نمی‌دهد؛ صدای گلایه از بی‌نظمی، بوی زباله، بی‌نظافت، و هزینه‌های…
شورکولی

مرور دیگران

رونق کتاب‌خوانی در جنگ

دنیای اقتصاد- خانه کتاب و ادبیات ایران گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد فروش کتاب در سامانه بازار کتاب در بازه زمانی ۲۰خرداد تا ۲۰تیر امسال نسبت به سال گذشته سه‌برابر شده است. پیام این آمار از چند زاویه قابل بررسی است. بازار کتاب در ایران با اما و اگرهای فراوانی روبه‌روست. اگرچه برخی همواره از پایین بودن سرانه…
ادامه مطلب ...

پدیده آشغال‌دونی متحرک!

مجتبی لشکربلوکی- اگر ۳۰۰ سال پیش زندگی می‌کردیم آنگاه کل اطلاعاتی که در کل دوران زندگی مان کسب می‌کردیم چقدر بود؟ به مراتب کمتر از اطلاعاتی بود که امروزه ظرف مدت یک ماه از طریق یک روزنامه و یک شبکه اجتماعی بدست می‌آوردیم. بگذارید بر اساس آمار نگاه کنیم: در سال ۲۰۱۰، دو زتابایت اطلاعات در جهان تولید شده.…
ادامه مطلب ...

خودبسندگی؛راهکار ایران برای اقتدار نظامی

دیپلماسی ایرانی - بعد از حدود چهار دهه کیان ایران و ایرانی درگیر جنگ ناخواسته و تحمیلی دیگری شد، طرفه اینکه ایرانیان ظرف افزون بر دو قرن گذشته آغازگر هیچ تهاجمی نبوده و عرصه تهاجم کشورهای همسایه یا قدرت‌های بین المللی قرار گرفته اند. موضوعی که بار دیگر بر اهمیت استراتژی دفاعی خودبسنده جمهوری اسلامی ایران ظرف دهه های…
ادامه مطلب ...

مقالات

اشاره  یوسف شجاعی،سمانه نگاه، نیما فریدمجتهدی - صبح‌گاهان میانه خرداد 1404، در هنگام طلوع آفتاب دریای کاسپین، آسمان کدر و منظر غیرشفاف است. چیزی شبیه مۀ زردفام تمام چشم‌اندازها را در خود فرو برده است. از البرز خبری نیست. گیلانی به چنین چشم‌اندازی آشنا است اما نه در این ابعاد و در این زمان.…
ادامه مطلب ...

پدرکشی

سیمون دوبووار در کتاب درخشانش «سالخوردگی» (ترجمه‌ی قاسم صنعوی، نشر توس، چاپ اول، ۱۳۸۸) دیدگاهی رادیکال و…

پرونده تاریخ تحولات گیلان

Ads G3
Ads G2